Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een challenge voor mezelf te bedenken. Structuurfreak die ik ben, moet dat dan ook precies een week of maand (of zelfs jaar) duren. Deze maand heb ik wel weer eens zin in iets leuks. En mijn boekenkast ook wel. Doel: bewuster omgaan met de boeken die ik heb staan.

De challenge van mei: alleen maar nieuwe (oude) boeken lezen. Ik lees heel veel boeken, zover was duidelijk. Mijn boekenkasten puilen uit. Het meeste koop ik tweedehands of krijg ik. Ik leen daarnaast ook nog 50% van de boeken die ik lees gewoon bij de bieb. Maar af en toe kan ik de verleiding natuurlijk niet weerstaan om wat nieuws te kopen.

Dat zijn de nieuwe (oude) boeken in mijn kast. Nieuw omdat ze nieuw gekocht zijn, nog ongelezen! (Oud) omdat ze soms al tijden uit zijn of omdat ze al jaren op de plank staan. Zo zonde!

Ik heb alle nieuwe (oude) boeken naast elkaar in de kast gezet en het ziet er zo aantrekkelijk uit! Deze boeken willen gelezen worden. En dat is dan ook de bedoeling deze maand.

Dus hier eindigt deze blog, want de leeskriebels nemen het over. Ik ga een gloednieuw boek uitzoeken, dag!