Ja ja ja! Blossom Books organiseert een Tahereh Mafi readalong en ik ben daar best. wel. excited. over. De uitgeverij organiseert wel vaker van dit soort binge-lees-evenementen, maar op de een of andere manier ben ik nooit voorbereid en lukt het me dus niet om mee te doen. Dit keer, volkomen per ongeluk, wel.

Via het Facebookevenement Tahereh Mafi readalong van Blossom Books kan je meedoen. Je krijgt ongeveer 10 dagen per boek, te beginnen met Verdermeer en daarna de Touching Juliette-serie. In dit evenement kunnen de boeken worden besproken en Blossom Books plaatst opdrachten die je kunt doen. Mega gezellig, dacht ik zo.

Waarom ik hier zo graag aan mee wil doen? Eigenlijk om meerdere redenen:

Ik ben heel erg fan van Tahereh Mafi. En ik heb nog nooit iets van haar gelezen. Maar ik volg haar wel op Twitter, al heel lang. Ze is heel leuk en grappig en wauw, wat een prachtige vrouw ook. En Tahereh heeft een happy relatie met Ransom Riggs (de schrijver van Miss Peregrine), wat ook echt heel cool is. Voor ik verder fangirl moet ik misschien eens iets lezen van haar, of niet?!

Ik wil de Touching Juliette-serie al super lang lezen. Alleen al omdat ik Shatter me zo’n bizar fijne titel vind. Toevallig heb ik laatst de boxset gekocht, yasss. Ik moet nu dus wel meedoen. Lijkt allemaal een beetje het lot, voor zover ik daar in geloof. Ik hoop heel erg dat deze boeken aan mijn verwachtingen voldoen, maar daar gaan we dus snel achterkomen. 

Ik <3 samen lezen en samen bespreken. Samen lezen is een stuk gezelliger dan alleen. Wanneer je boeken kunt bespreken met anderen, kom je vaak tot hele andere inzichten. Ook de opdrachten die erbij verzonnen zijn, zijn leuk.

Je hebt nog tijd om mee te lezen met Verdermeer en anders kan je altijd beginnen bij de Touching Juliette-serie (start 11 februari). Ren dus snel naar de bieb en meld je aan op Facebook. See you there!