Het is Valentijnsdag, woehoe, de dag van de liefde. En of je nou wel of geen lover hebt, boeken zijn er altijd voor je. Hier een lijstje met inspiratie: romantische boeken die perfect zijn om een Valentijnsdate mee te hebben.

1. Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli
Ik schreef hier laatst al een recensie over. Dit is een heerlijke roman. Over homoseksualiteit en uit de kast komen. En ja, liefde is liefde. Smeltgehalte: hoog.

2. De ACOTAR-serie – Sarah J. Maas
Mijn all time favorite love story. Gewoon het beste. Deze hele serie is liefde. Wel echt een young adult fantasyboek. Maar vandaag gaat het even om liefde. Lees dit.

3. Maybe Someday – Colleen Hoover
Of eigenlijk alles van Colleen Hoover, want dat zijn de fijnste liefdesverhalen ever. Ik kan uren in haar romans verdwijnen. Gelukkig heeft Hoover al heel veel geschreven en schrijft ze op hoog tempo door, want ik krijg hier geen genoeg van.

4. Twilight – Stephenie Meyer 
Mijn ultieme guilty pleasure. Het eerste young adult boek dat ik las: er ging een wereld voor me open. Ik voelde de vlinders in mijn buik bij het lezen van dit verhaal. Helaas was alleen het eerste deel echt leuk, maar dat mag de pret niet drukken.

5. Fangirl – Rainbow Rowell 
Een feelgood YA-roman. Een ontzettend leuk, lief en grappig verhaal. De personages zijn heel erg likeable. En de geïntegreerde fanfiction zorgt ook nog eens voor een extra dosis romantiek.

6. Nerve – Jeanne Ryan
Ik vond dit ook zo’n heerlijk boek. Een intrigerend en freaky verhaal. Misschien ben ik een beetje bevooroordeeld omdat het verfilmd is met Dave Franco, Emma Roberts én MGK. En i love them. Je kunt de film ook gewoon kijken dus, hoewel deze wel héél anders is dan het boek.

7. Me Before You – Jojo Moyes
Romantiek met een zeer verdrietig randje. Wel een fijn verhaal, grappig en leuk, tot op zekere hoogte. Ook hier kun je de film van kijken. Bereid je wel voor op tranen.