Hi allemaal! It’s been a while. Het is hier een tijdje stilletjes geweest, maar je kent het: druk met werken, slapen en vooral ook lezen in de zon. Want deze zomer lijkt eindeloos te duren, en daar moet natuurlijk maximaal van genoten worden. Dus voor iedereen die halverwege de zomer al door z’n TBR-stapel is: hier wat lekkere zomerleestips van mij.

1. Ugly Love – Colleen Hoover
Voor als je het nog niet warm genoeg had. Een boek over liefde. Of seks. Of liefde en seks. Of alleen seks. Steamy scènes en heerlijk Hoover: leuke personages, lekker boek om in een ruk (no pun intended) uit te lezen.

2. Pogingen iets van het leven te maken EN Zo lang er leven is – Hendrik Groen
Omdat het zulke ontzettende feelgood boeken zijn. En echt hilarisch. Maar hier en daar ook een beetje verdrietig. Groen is een personage dat je in je hart sluit en een leuk gezelschap voor de zomerdagen.

3. Brideshead Revisited – Evelyn Waugh
Een Engelse klassieker: geen luchtige kost, dus voor de lezer die iets serieuzers zoekt. Ik heb hier mijn masterscriptie (o.a.) over geschreven en heb me toen veel gebogen over het prachtige zomerse tafereel in deel 1 van deze roman. Voor mij een ultiem zomerboek.

4. Short Stories of a Single Girl – Simone Lucchesi
Ik heb hard moeten lachen om dit boek. Het heeft best veel pagina’s, maar voor je het doorhebt is het uit. Een verhaal over rampzalige dates en natuurlijk ook een beetje true romance. Genieten!

5. Carry On – Rainbow Rowell
Ja, ook een liefdesverhaal. Ik las dit tijdens de eerste warme dagen van dit jaar. Met m’n hoofd in de zo gemiste zon; echt intens geluk. De personages zijn leuk, het verhaal is leuk, en: liefde. Altijd leuk.

6. BONUSTIP
Het Superdikke Indie Zomerboek! Ik heb het zelf nog niet gelezen, maar als het zomerboek heet moet het wel een zomertip zijn, toch? En helemaal gratis. Lees hier hoe je een exemplaar van dit boek kunt bemachtigen!

Ik wens jullie allemaal nog heel veel zonnestralen en leesplezier toe!